Sted: Vika kino
Tidspunkt: Tirsdag 9. april 17:30

Arrangement: Visning av THE RECOVERY CHANNEL i samarbeid med ICJ-Norge

Velkommen til en unik filmopplevelse!
THE RECOVERY CHANNEL vises på Vika Kino i samarbeid med ICJ-Norge, Tirsdag 9. april kl 17.30!
Regissør Ellen Ugelstad vil være til stede sammen med et panel i etterkant av visningen. Panelet består foreløpig av:
Mads Andenæs – Professor ved det Juridiske fakultet UIO
Stine Moen – Advokat hos Føniks advokater
Politiker – TBA
Moderator – TBA
Panelet vil diskutere bruk av tvang og rettsvern i psykiatrien.
Sett av tid og dato i kalenderen!
Filmen varer i 1 time og 42 min + 30 min panelsamtale
****************************************************************
Om filmen:
THE RECOVERY CHANNEL handler om en nyhetskanal som går i dybden og presenterer nyheter om psykisk helse, menneskerettigheter og tvang i psykiatrien. I tillegg følger vi redaksjonsmøtene og nyhetsankeret Randis liv utenfor sendingen, som pårørende til søsteren Ylva, som ikke vil ta imot hjelp. The Recovery Channel er både et personlig og et politisk prosjekt. Filmen er basert på filmskaper Ellen Ugelstads egne erfaringer med en yngre bror som har vært inn og ut av psykiatrien i over 25 år. Se trailer: https://vimeo.com/twentyonepictures/teaser
******************************************************************
Om Ellen Ugelstad |www.ellenugelstad.com
Prisvinnende filmskaper og kunstner Ellen Ugelstad mottok en BFA i filmi San Francisco, California. Ugelstads filmer strekker seg fra dokumentar til fiksjon og utforsker tematikk som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk. Indian Summer, om hennes yngre bror som lever med schizofreni, ble nominert til International Young Talent Award på DOK Leipzig, og Nordic Dox Award på CPH:DOX og nominert til Gullruten for beste regi og dokumentar. Kortfilmen Møterommet vant beste manus på den norske kortfilmfestivalen i 2017. I hybridfilmen Making Sense Together (2018) som nylig ble vist på Nasjonalmuseet, undersøkes forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien. Både «Den grønne dalen» og «The Wonders Beneath the Sea», ytterligere to kortfilmer av Ugelstad, mottok Gullstolen for beste kortfilm i Grimstad.
******************************************************************
Filmen er finansiert av Norsk Filminstitutt, Stiftelsen Dam, Rådet for psykisk helse, Bergesen Stiftelsen, Fritt Ord, Kulturdirektoratet Visuell Kunst, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Viken Filmsenter, Fond for Lyd og bilde, Norwegian Arts Abroad/UD og Filmskapere v/Thomas Robsahm støttet av Talent Norge og Wilhelmsen Stiftelsen.
Filmen er produsert av Tonje Alice Madsen og Ellen Ugelstad for TWENTYONE PICTURES.
Del innlegget: