Høyesteretts Polen-kjennelser

Terje Einarsen har sammen med professor Eirik Holmøyvik publisert en kommentar i Rett 24 til Høyesteretts avgjørelser i to saker om utlevering til Polen etter arrestordreloven.

I disse sakene måtte Høyesterett ta stilling til den rettsstatlige systemsvikten i Polen, og hvilken betydning det har for utleveringssaker. Forfatterne mener avgjørelsene som tillater utlevering er i utakt både med samtiden og framtiden.

Tematikken ligger innenfor interesseområdet for ICJ Norges arbeid med situasjonen i Polen, blant annet gjennom Polen-gruppen hvor ICJ samarbeider med Dommerforeningen, Advokatforeningen og Raftostiftelsen. ICJ Norge har tidligere i år blant annet deltatt i møter med Utenriksdepartementet om ønskeligheten av videre domstolsamarbeid mellom Norge og Polen, et samarbeid som nå er blitt avsluttet fra norsk side på grunn av systemsvikten i Polen.

Se for øvrig filmopptak fra arrangementet «Når rettsstaten svikter» for et stort og interessert publikum litt tidligere i år, i regi av ICJ studentnettverket og Bergen Global.

Del innlegget: